2014. december 26., péntek

Online shopping - Kedvenc webshopjaim

Kedvesek!

Majdnem mindenki kézhez kapta már az ajándékát tőlem, így végre leránthatom a leplet azokról az oldalakról, amiket nemrég fedeztem fel, és kisegítettek az online-rendelős karácsony lebonyolításában. Természetesen pár régi kedvenc is helyet kapott a listán, ami folyamatosan bővül. Csak egy rövid felsorolás lesz pár infóval, de remélem, Nektek is olyan jó szolgálatot fognak tenni ezek az oldalak, mint nekem!

Általános:

  • Igyekszem free shipping termékeket rendelni, mert nem szeretek a szállításért fizetni, nagyon meg tudja dobni a rendelés összegét.
  • PayPalon keresztül fizetek, ha tehetem, szerencsére a legtöbb külföldi webshopban, ahol worldwide shipping van, ott lehet így intézni a fizetést. Sokan félnek tőle, de mindig elmondom, hogy a PayPal éppen azért jött létre, hogy a vevő és az eladó között legyen, ezzel biztonságossá téve a vásárlást, és hogy rajta keresztül menjen a pénz, ne közvetlenül, így az adatok is nagyobb biztonságban vannak (REMÉLEM!).
  • A szállítási idő 7-60 nap között mozog, attól függ, hogy honnan rendelsz. Angliából kb. egy hét alatt megjönnek a Royal Air Mail segítségével, így nagyon szeretem ezt a dolgot. A keleti országokból, leginkább Kínából és Koreából szoktak jönni csomagjaim, kb. 1 hónap alatt itt vannak, de volt rá példa, hogy a szállítási időt kimaxolták, és nagyjából 45-50 nap alatt jött csak meg egy csomag, viszont előfordult, hogy két héten belül már itt volt.
  • Leginkább ékszereket, sminktermékeket, tehát apróságokat szoktam rendelni, ami levélként érkezik, a rendes levélpostás bedobja, semmi cécó nincs. Amennyiben nem levélként jön egy rendelés, hanem már dobozban (statement nyaklánc), akkor a csomagpostás fogja hozni, vele vigyázni kell, mert előszeretettel dob be értesítőt csöngetés, kis várakozás helyett, és akkor lehet menni a postára személyesen, hogy a csomaghoz juthassunk. 

1. eBay
Egy klasszikussal kezdem, hiszen ezt mindenki ismeri. Utoljára Astor ajakfilceket rendeltem innen, Nekem eddig semmilyen problémám nem volt eBayes rendeléssel, mindig minden megérkezett. Volt hogy késett, volt hogy újraküldték, de végül minden elsimult. Szeretek ingyenes szállítással rendelni, egyszer rendeltem csak pénzes szállítással, de akkor is a termék+shipping, nem haladta meg az itthoni árat. Ékszereket, sminkcuccokat, telefonkiegészítőket rendeltem eddig innen.

2. Xtras
Az Astor ajakfilceim innen jöttek, bár eBayen keresztül, de kaptam kupont tőlük, így meglátogattam az eredeti oldalt. Ez egy angol webshop, ahol márkás kozmetikumokat, parfümöket lehet vásárolni. A legtöbb termék olcsóbb, mint itthon, és rendszeresen 20-25% kedvezményeik vannak. Sok itthon nem elérhető márka termékeit is lehet rendelni.
Rendeltem karácsony előtt három körömlakkot, mert 25% kedvezmény volt minden körmös cuccra. Három Sally Hansen lakk volt, baromi jó áron, ajándékba is lett volna egy. Nem tudom, hogy a karácsony miatt, vagy miért, de visszadobták a rendelésem, és ígérték, hogy visszaküldik a pénzt. Ez egyelőre nem történt meg, amint vége az ünnepeknek megint írok Nekik, mert ez nem kóser.
Az első rendelésemmel semmi galiba nem volt, egy hét alatt itt volt, így nem adom fel, mert szuper dolgok vannak ezen az oldalon.

UPDATE: A rendelésem árát a mai napig nem utalták vissza, pedig négy levelet is írtam nekik. Szuper az oldal, de ezek után nem fogok rendelni, eBayen keresztül SEM tőlük, mert az a 2000 Ft-os veszteség elég fájdalmas... (2015.02.18)




3. AliExpress
Nagyjából ugyanaz, mint az eBay, csak olcsóbb. Mindenkinek ajánlom, hogy itt is fussa át, ha valamit kinéz eBayen, mert jó alternatíva. Én szájfényt akartam ajándékba, és eBayen egy darabot tudtam venni annyiért, amennyiért ugyanabból kaptam négyet Alin. Ahogy eBayen, itt is van free shipping, de nem minden esetben, így ezt kalkuláljátok bele a vásárlásba. A szállítási idő itt a leghosszabb, de nekem hamarabb megjött, mint vártam.


4. Vegyi Diszkont
Ha valaki Ziaja termékeket akar, akkor csak itt vásároljon. A boltban 1200 Ft a kecsketejes arckém, itt 800 Ft. A legtöbb termék több száz forinttal olcsóbb, mint a drogériákban. Annyi, hogy csak 10 000 Ft felett ingyenes a szállítás, és az első csomagban szétment egy tusfürdő, meg két krém csomagolása. Erről nem ők, hanem gondolom a futárcég tehet, mindenesetre újraküldték azt a három terméket a lehető leghamarabb, a két sérült csomagolású krémet visszakérték, a széttört kupakú tusfürdő pedig maradt. Minimum rendelés 5000 Ft, 5-10 000 Ft között 790 Ft a szállítási költség, ami megtérül, tekintve az árakat.




5. Könyv ár
Innen rendelni nem tudtok. Ez egy olyan oldal, ami közel 100 bolt adatbázisában böngész, és ár szerint növekvő sorrendben listázza a keresett könyvet. Bölcsész pályafutásom leghasznosabb oldala, hiszen egy a Libriben 3000 ft-ba kerülő könyvet könnyedén meg lehet találni feleannyiért. Akár új, akár antikvár kötetre van szükségem, mindig be szoktam ide ütni, hogy hol a legolcsóbb. Szuper oldal! 
Sajnos, néha az előjegyezhető példányokat is listázza, illetve a szállítási költségekről csak az adott könyves oldalakon lehet tájékozódni.




6. Born Pretty Store
Már ismerhetitek ezt az oldalt, már többször rendeltem innen ékszereket, rúzsokat. Kb. egy hónap a szállítás, semmi baj nem volt még. Mindenféle csajos dolgokat szerezhettek be innen, jó áron, kedvezmények itt is gyakran szoktak lenni. A szállítás ingyenes, sok dolgot eBayen és AliExpressen is megtalálhattok.




7.
Make Up Plaza
A nagyon drága tényleg profi ecsetkészletektől kezdve, az olcsóbb ajakbalzsamokig rengeteg dolgot találhattok itt, olyan kozmetikumokat, kiegészítőket, amik itthon nem kaphatók pl.: Sleek paletta. Az oldalon található termékek azonos áron vannak az adott márkák honlapjairól rendelhető termékek árával, tehát nem drágább innen rendelni, mint mondjuk a már említett Sleek honlapról. Nem csak smink, de maszk készítéséhez használatos dolgok is beszerezhetőek. Ha nem is kizárólagosan, de alapvetően professzionális termékeket forgalmaznak.
A márkákról kis összefoglalót is olvashattok, ami szerintem egy szuper része az oldalnak, itt beosztják a márkákat magas-, közepes-, illetve alacsony árkategóriákba. 
A szállítási módokról és költségekről érdemes tájékozódni, lehet házhoz, munkahelyre, postára, PostaPontra kérni a csomagot, banki utalással, banki befizetéssel, postai csekkel, PayPal és utánvétes fizetés lehetséges. A legolcsóbb, ha utaltok vagy bankban fizetitek be, és postán veszitek át, ez 536 Ft. A legdrágább, ha utánvéttel fizettek és házhoz vagy munkahelyre kéritek, ez 1078 Ft. 12 000 Ft felett ingyenes a szállítás, korrektek, időben megérkezett az innen rendelt palettám.




Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, Ti is mindenféle szépségeket rendeltek majd ezekről a helyekről!

csók!
                bibonapsugár

2 megjegyzés:

  1. xtras nem szállít Anglián kívül lakkokat :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. komolyan? basszus, én ezt sehol nem láttam... köszi az infót, ez elég szomorú. csak a lakkokat, vagy másra is érvényes ez? :o

      Törlés