2014. december 4., csütörtök

TESZT: Ziaja kecsketejes nappali krém

Kedvesek!

Ma végre volt egy kis fény, úgyhogy gyorsan fotóztam párat, és tádááám! A sorban várakozó piszkozatok száma végre csökkent, a közzétett bejegyzések száma pedig egyel nőtt!

Kb. két-három hete Győvel átvitettem magam a Rossmannba, mert egy rakat dolgot kellett beszereznem itthonra, és volt 10%-os kuponom is. Szóval megint egy zsáknyi pénzt hagytam ott, de kivételesen nem sok a blog szempontjából releváns dolgot vettem. (Nem kell aggódni, a webshopokban bepótoltam a vásárlást a jó kis bejegyzésekhez.) Viszont random beszereztem egy olyan terméket, aminek a létezése teljesen lenyűgöz.

Épp szomorkodva vettem észre egyik reggel, hogy a TBS E-vitaminos nappali krémem kifogyóban van, de éreztem a lelkem mélyén, hogy most biztos hogy nem fogom újra vásárolni. A kezdeti lelkesedés abban a pillanatban múlt el, amikor kb. egy hetes E-vitamin mentes élet után a bőröm normálisabban nézett ki, mint a kencék használatával. Ez szomorú, de nem adom fel, hátha később jó lesz újra, mint anno még eleinte volt.

Ahogy indultunk a kasszához, mindig megszokásból végignézem a BB-CC-ránctalanító-hidratáló stb. krémek polcát. Nem szoktam venni semmit, csak ha kell, de valahogy megnyugtatnak a kis tégelyek, és nem árt felmérni a terepet különben sem. Szóval a fétisem most is győzött, viszont beugrott, hogy basszus, nekem el fog fogyni a nappali krémem, tegyünk ellene! Végül merész dologra szántam el magam. Bármilyen előzetes tájékozódás nélkül vettem magamnak egy arckrémet.

Általában utána szoktam nézni, hogy más blogokon szerepel-e, ha igen, akkor mik a vélemények. Egy arckrém esetében ez nem annyira sarkalatos pont, mivel mindannyiunk bőre más, és attól mert Borsó utálja a Nivea termékeket, nekem semmi bajom velük.

Szóval az ominózus krém, a Ziaja kecsketejes nappali kréme száraz és ráncosodásra hajlamos bőrre. Kb. 1200 Ft volt, 50 ml-es, egyszerű fehér műanyag tégelyben van, sötétszürke felirat, és egy helyes kis kecske rajz. (Olcsóbban is meg lehet venni, és a titkos forrásomat meg is osztom majd Veletek, de még nem tehetem bizonyos okok miatt.) Nagyon professzionális szempontokat figyelembe véve, a kakaóvajas ellenében végül a kecske rajz döntött a megvásárolt krém mellett.  


De mit ígér ez a krém a cuki kecskerajzon kívül?
  • hidratálja a bőr felszínét és mélyebb rétegeket is
  • pótolja a bőr természetes tápanyagait
  • revitalizál
  • kisimítja a kisebb ráncokat
  • csillapítja a bőr irritációját
  • simává, ellenállóvá teszi a bőrt
  • kiváló sminkalap

Ezek nagyon szuper dolgok, Győ javaslatára végül a mélyebb rétegekkel foglalkozó rész volt (a kecskerajz mellett), ami miatt ezt választottam.

Ha kinyitjuk a tégelyt, egy egyszerű fehér krémet találunk benne. Nem annyira vizes, mint az E-vitaminos TBS, kicsit sűrűbb, de semmiképp sem nehéz, vagy zsíros. Pont ideális szerintem. Az illata kellemes, olyan klasszikus krém illata van. Nekem a pótnagymamám kencéinek az illata jut róla eszembe, amiket még kiskoromban szagolgattam. Szerintem kimondottan friss illatú, azt érzem rajta, hogy nem nagyon pakolták tele plusz illatanyagokkal, ami jó döntés volt. Kevés is elegendő belőle az arcra, hamar beszívódik, és azonnal érezni a hatását. 

Egyrészt felfrissül tőle a bőr, másrészt sokkal ruganyosabb lesz és nagyon finom puha. Itt simogattam az arcomat, hogy milyen finom babapopsi bőröm lett ettől a krémtől.


Hidratáló hatása jó, bár, a kritikus, nagyon száraz részekre szerintem érdemes valami intenzívebb, zsírosabb dolgot tenni, pl.: Carmex ajakbalzsamot. Én a kettőt kombinálva használom, ha látom, hogy egy részen száraz az arcom, Carmexet rakok fel oda, de a többi résznek elég a kecsketejes is. Anya is kipróbálta, és az ő bőre most nagyon száraz, és ő azt mondta, hogy neki nem segített. Szóval nagyon száraz bőrre szerintem nem ez a krém a legjobb megoldás. Az én alapban kombinált, néha 1-2 helyen kiszáradó arcomhoz viszont megfelelő, mert a nem száraz részek nem zsírosodnak be tőle.

Az irritációval kapcsolatban, én azt látom, hogy tényleg nyugtatja a bőrt. Nekem azért gyakran előfordulnak pattanások az arcomon, de mióta ezt használom, nem fajulnak el a dolgok, valahogy pindurkák maradnak a piros kis szörnyetegek, és hamar el is tűnnek. 

A ráncok kisimításáról nem tudok nyilatkozni. Nem látok különösebb változást, de szerintem ahhoz talán több idő kell, vagy nem is tudom. Mindegy, szuper ránctalanítókhoz jutottam, úgyhogy majd azokkal kiegészítve fogom alkalmazni.

Mióta használom, sokkal szebb, egyenletesebb, simább és puhább az arcbőröm, aminek úgy örülök, mint majom a farkának. Még semmivel sem tudtam ilyen állapotba hozni szegény bőrömet! Nagyon remélem, hogy most beállunk erre a normális kinézetre és működésre, mert nekem nagyon bejön. Így kb. egy hónapos használat után szerintem már kijelenthetem, hogy bevált nekem ez a termék, mivel ha jól tudom, nagyjából egy hónap kell, hogy a bőr reakciója kiderüljön, megszokja az újdonságot, illetve hogy a termék megfelelően kiválthassa hatását.


Biztos, hogy hallani fogtok még Ziaja termékekről, mert ezen felbuzdulva szeretnék más termékeket is kipróbálni. Ugyanis ha a többi is beválik, akkor ár-érték arányban megkaphatja tőlem a zseniális osztályzatot, de ezzel még várok azért.

Ti próbáltatok már Ziaja termékeket? Mi a véleményetek róluk?


csók!
               bibonapsugár

2 megjegyzés:

  1. nagyon jól hangzik ez a krém, lehet én is kipróbálom majd :)
    imádom, hogy a kecskerajz miatt vetted meg :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. xD az csak egy tényező, de valóban befolyásolt a döntésben! szerintem szuper ez a krém, az én bőrömnek nagyon sokat segít.

      Törlés